Department:Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
General Description:Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής -- Α/Α 0401
Abstract:
Η παρούσα εργασία δημιουργήθηκε στα πλαίσια ολοκλήρωσης των σπουδών μας στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Η εργασία αναφέρεται και προσδιορίζει το πλαίσιο ανάπτυξης του e-learning και την εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το πρώτο κεφάλαιο ξέκινα με τις βασικές έννοιες της ανοιχτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ακολουθεί το θεωρητικό υπόβαθρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η ιστορική αναδρομή. Εν συνέχεια γίνεται αναφορα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ευρώπη, οι μορφές εκπαίδευσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τέλος παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της ηλεκτρονικής μάθησης.
Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά με την αναφορά στις κοινότητες ηλεκτρονικής μάθησης και την βασική δομή που πρέπει αυτή να έχει. Ακολουθεί η παρουσίαση, η ανάλυση και η περιγραφή των κοινοτήτων ηλεκτρονικής μάθησης. Εν συνεχεία προσδιορίζονται οι ηλεκτρονικές κοινότητες και ο προσδιορισμός τους σε σχέση με την εκπαίδευση και τέλος γίνεται παρουσίαση στων πλατφορμών ηλεκτρονικές μάθησης.
Το τρίτο κεφάλαιο ξεκινά με την παρουσίαση και των διαχωρισμό των μέσων χρήσης της ηλεκτρονικής μάθησης και ανάλυση αυτών σε ξεχωριστά υποκεφάλαια. Ακολούθως παρουσιάζονται τα πρωτότυπα και τα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά στοιχεία αλλά και οι προσεγγίσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται στο μοντέλο της ηλεκτρονικής μάθησης. Εν συνέχεια γίνεται αναφορά και παρουσίαση των εφαρμογών που παρέχει στην εκπαίδευση e-learning τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην επιμόρφωση. Το κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την προσφορά της ηλεκτρονικής μάθησης στην εκπαίδευση.
Τέλος η εργασία ολοκληρώνεται με το τέταρτο κεφάλαιο με τις προοπτικές της ηλεκτρονικής μάθησης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης προσδιορίζονται οι σύγχρονες τάσεις ηλεκτρονικής μάθησης. Ακόμα προσδιορίζονται σε αυτό το κεφάλαιο τα εισαγωγικά περιβάλλοντα για την διαδικασία του προγραμματισμού και η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των πλατφορμών εφαρμογής της ηλεκτρονικής μάθησης.
Citation:
Κοτρότσου, Κ., 2017. Σύγχρονες τάσεις στην ηλεκτρονική μάθηση (E-learning). Πτυχιακή εργασία. Πρέβεζα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.