Abstract:
Η πτυχιακή εργασία αφορά τη διατροφή του παιδιού από τη γέννησή του μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Δίνεται κυρίως έμφαση στα τρία είδη βρεφικής διατροφής (φυσική, τεχνητή, μικτή) καθώς και στους τρόπους υγιεινής διατροφής των παιδιών προσχολικής ηλικίας (κατηγορίες τροφίμων, αυτονομία παιδιού μέσω φαγητού, λόγοι που οδηγούν στην παχυσαρκία και τρόποι αντιμετώπισής της, διατροφή στον παιδικό σταθμό). Ο κύριος σκοπός είναι η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών που θα ακολουθήσουν σ’ όλο το υπόλοιπο της ζωής τους, ο ρόλος της διατροφής μέσα στην οικογένεια και η διατήρηση της καλής υγείας.
Citation:
Ριζάκη, Θ., 2004. Η διατροφή στην παιδική ηλικία . . Πτυχιακή εργασία. Ιωάννινα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας. Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας.