Abstract:
Σε αυτή την πτυχιακή εργασία πραγματεύεται η δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου, δηλαδή οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης ποτοποιίας η οποία θα παράγει τρία προϊόντα, το ούζο, το τσίπουρο και το λικέρ. Αρχικά αιτιολογούνται οι λόγοι που μας οδήγησαν στην δημιουργία του επιχειρηματικού σχεδίου. Ύστερα, αναλύεται η εσωτερική δομή της επιχείρησης όπως για παράδειγμα το οργανόγραμμα της, ο τρόπος παρασκευής των προϊόντων, η νομική μορφή της. Έπειτα, το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί και οι επιδράσεις που δέχεται από αυτό. Επόμενο είναι η διαχείριση marketing, ο τρόπος δηλαδή που η επιχείρηση μας θα εισέλθει στην αγορά προωθώντας τα προϊόντα της και τέλος η οικονομική ανάλυση της επιχείρησης. Στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα πεδία και οι προβλέψεις που προαπαιτούνται να υπάρχουν για την ίδρυση και την ορθή λειτουργία μιας κερδοφόρας επιχείρησης.
Citation:
Μαρούλης Μ., Σπυράτος Α., 2013. Επιχειρηματικό σχέδιο ποτοποιΐας. Πτυχιακή εργασία. Πρέβεζα. ΤΕΙ Ηπείρου. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.