Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Ποιοτικός έλεγχος του σπόρου αραβόσιτου (Zea mays).

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Ζώρζου, Πέτρος el
dc.date.accessioned 2016-06-14T09:29:36Z
dc.date.available 2016-06-14T09:29:36Z
dc.date.issued 2016-06-14
dc.identifier.uri http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/handle/123456789/5259
dc.rights Default License
dc.subject Αραβόσιτος el
dc.subject Σπόροι el
dc.subject Καλαμπόκι el
dc.title Ποιοτικός έλεγχος του σπόρου αραβόσιτου (Zea mays). el
heal.type bachelorThesis
heal.generalDescription Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής - Α/Α 0862 el
heal.classification Σπόροι - Αραβόσιτος el
heal.classification Σιτηρά - Καλαμπόκι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2015
heal.bibliographicCitation Ζώρζου, Π., 2015. Ποιοτικός έλεγχος του σπόρου αραβόσιτου (Zea mays). Πτυχιακή εργασία. Άρτα. Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Ο αραβόσιτος (Zea mays) είναι ένα σιτηρό γνωστό και ως καλαμπόκι, της οικογένειας των Ποοειδών (μονοκοτυλήδονα). Σε αυτήν την εργασία, αφού αρχικά τέθηκε μια εισαγωγή για την ιστορία και τη διάδοση της καλλιέργειας του αραβόσιτου, αλλά και για τον ρόλο και τη χρησιμότητά της, παρουσιάστηκε η ταξινόμηση, η φυσιολογία και τα χαρακτηριστικά του αραβοσίτου. Στη συνέχεια, έγινε μια ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας σχετικά με την σποροπαραγωγή του αραβοσίτου, τους στόχους της παραγωγής στη βιομηχανία, την ποιότητα του σπόρου, καθώς και τον ποιοτικό έλεγχό του. Ακολούθως μια εισαγωγή για το ερευνητικό μέρος της εργασίας, όπου τέθηκε ο σκοπός και η μεθοδολογία της έρευνας, αλλά και πιο αναλυτικά τα υλικά και οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν. Έπειτα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, δεκατρία δείγματα σπόρου καλαμποκιού υποβλήθηκαν σε ελέγχους ποιότητας. Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε ένα πειραματικό υβρίδιο με το όνομα 8436 και αφορούν σε διαφορετικά μεγέθη της ρόκας. Πιο συγκεκριμένα, κατά την πειραματική έρευνα: • Πραγματοποιήθηκε τεστ βλαστικότητας σε 6 δείγματα γυμνού σπόρου καλαμποκιού και 7 δείγματα σπόρου καλαμποκιού επικαλυπτόμενου με φάρμακα. • Πραγματοποιήθηκε δοκιμή αύξησης σποροφύτου σε 6 δείγματα σπόρου χωρίς επικάλυψη και σε 7 δείγματα σπόρου με επικάλυψη. • Πραγματοποιήθηκε δοκιμή ψυχρού ελέγχου σε 6 δείγματα σπόρου χωρίς επικάλυψη και σε 7 δείγματα σπόρου με επικάλυψη. • Πραγματοποιήθηκε δοκιμή περιεκτικότητας σε υγρασία με τη μέθοδο σταθερής θερμοκρασίας κλιβάνου σε 6 δείγματα σπόρου χωρίς επικάλυψη. el
heal.advisorName Δούμα, Δήμητρα el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 73
heal.fullTextAvailability false


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics