Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Η εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στο Νομό Πρέβεζας.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Γκούμα, Θεοδώρα el
dc.date.accessioned 2021-11-22T09:35:31Z
dc.date.available 2021-11-22T09:35:31Z
dc.date.issued 2021-11-22
dc.identifier.uri https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/handle/123456789/13143
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Ελιά el
dc.subject Ελαιόλαδο el
dc.subject Ασθένειες ελιάς el
dc.title Η εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στο Νομό Πρέβεζας. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Ελαιοκαλλιέργεια el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2021
heal.bibliographicCitation Γκούμα, Θ., 2021. Η εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στο Νομό Πρέβεζας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Βασικό αντικείµενο της παρούσας εργασίας, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, είναι η ανάλυση της ελαιοκαλλιέργειας στην πόλη της Πρέβεζας και στα περίχωρα της. Διερευνάται η εξέλιξη της πορείας του ελαιολάδου ανά τους αιώνες στο νομό, οι τρόποι συγκομιδής του καρπού της ελιάς και διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν ανά περιοχή ανάλογα την χρονική περίοδο. Βασικά στοιχεία και πληροφορίες από ανθρώπους του γεωργικού και γεωπονικού τομέα, αποδεικνύουν τον σημαντικότατο ρόλο, που κατείχε το ελαιόλαδο για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής. Κάθε ποικιλία λαδιού προσφέρει την κατάλληλη διατροφική αξία, από την υψηλότερη στην πιο χαμηλή θρεπτικότητα. Μέσα από την γνώση και εμπειρία του γεωπόνου και με την βοήθεια άρθρων από διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες, αναλύονται τόσο οι ασθένειες και οι εχθροί της ελιάς, όσο και η απαιτούμενη αντιμετώπιση στην κάθε περίπτωση. Εν τέλει, συλλέχθηκαν πολύτιμες πληροφορίες, από την κατ΄ ιδίαν συνέντευξη, με τον ιδιοκτήτη του τοπικού ελαιουργείου, με στόχο την ολοκληρωμένη σύνταξη της εργασίας. el
heal.abstract The main object of the present work, as its title testifies, is the analysis of olive cultivation in the city of Preveza and its surroundings. The evolution of the course of olive oil over the centuries in the prefecture, the ways of harvesting the olive fruit and various techniques applied per region depending on the time period are being investigated. Basic data and information from people in the agricultural and agronomical sector, prove the important role played by olive oil for the promotion and development of the region. Each variety of oil offers the right nutritional value, from the highest to the lowest nutrition. Through the knowledge and experience of the agronomist and with the help of articles from online encyclopedias, both the diseases and the enemies of the olive are analyzed, as well as the required treatment in each case. Finally, valuable information was gathered from an in-person interview with the owner of the local oil mill, with the aim of completing the work. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.committeeMemberName Στουρνάρας, Βασίλειος el
heal.committeeMemberName Ζήσης, Κωνσταντίνος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 61
heal.fullTextAvailability false


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics