Η παρακάτω εργασία πραγματεύεται την ανάλυση των πιο γνωστών επιτραπέζιων ποικιλιών αμπελιού.
Επιπλέον γίνεται μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο του αμπελιού και αναφέρεται μια ενδεικτική ιστορική αναδρομή.
Πιο συγκεκριμένα αυτά που παρουσιάζονται είναι μια εκτεταμένη ανάλυση της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά και γίνεται αναφορά στις συνθήκες που τις ευνοούν, στη μορφολογική τους ανάλυση και τη σημασία τους στην αγορά.
Επιπροσθέτως πραγματοποιείται αναφορά στον τρόπο λίπανσης και στα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που χρησιμοποιούνται στις ποικιλίες.
Τέλος αναφέρονται με σχετική ανάλυση οι κυριότερες ασθένειες και ζιζάνια που βλάπτουν τις συγκεκριμένες ποικιλίες και ένας ενδεικτικός τρόπος αντιμετώπισής τους.
The following study deals with the analysis of the most known table grape varieties.
Furthermore it introduces and explains a little bit about the grapevine and does historical retrospection.
More specifically this study presents an extended analysis of every variety independently and it mentions the conditions are suitable for them, the morphological analysis and their importance in the market.
In addition to that, this study presents the way fertilization is done and the necessary micro-elements that are being used in the grape varieties.
In the end this study refers with a partial analysis to the most important diseases and weeds that harm the specific grape varieties and an indicative way of dealing with them.