Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Συγκριτική αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και της περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά των ποικιλιών Αμπέλου Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah που καλλιεργούνται στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Κούτρας, Βασίλειος el
dc.contributor.author Μοσχόπουλος, Στυλιανός el
dc.contributor.author Πανής, Μάριος el
dc.date.accessioned 2021-10-11T07:08:38Z
dc.date.available 2021-10-11T07:08:38Z
dc.date.issued 2021-10-11
dc.identifier.uri https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/handle/123456789/13075
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Αντιοξειδωτικές ουσίες el
dc.subject Φαινολικά συστατικά el
dc.title Συγκριτική αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και της περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά των ποικιλιών Αμπέλου Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah που καλλιεργούνται στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Καλλιέργεια αμπέλου el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2021
heal.bibliographicCitation Κούτρας, Μ., & Μοσχόπουλος, Σ., & Πανής, Μ., 2021. Συγκριτική αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και της περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά των ποικιλιών Αμπέλου Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah που καλλιεργούνται στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Το αμπέλι είναι ένα αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει στην τάξη των Ραμνωδών (Rhamnales) και στην οικογένεια των Αμπελοειδών (Vitaceae). Εμφανίζει πολλές ποικιλίες, οι οποίες καλλιεργούνται κυρίως στις εύκρατες περιοχές της γης. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής έρευνας είναι αρχικά η διερεύνηση των καλλιεργητικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια της αμπέλου, δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή και αξιολόγηση της περιεκτικότητας σε ολικά αντιοξειδωτικά (TAC) και σε φαινολικές ουσίες, σε μούστο που προέρχεται από δύο ποικιλίες οινοποιίας από αμπελώνα εγκατεστημένο στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Ως πειραματικό υλικό χρησιμοποιήθηκε μούστος από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah. Τα πρέμνα των δύο αυτών ποικιλιών ήταν φυτεμένα σε αμπελώνα του Δομοκού Φθιώτιδας. Για τον προσδιορισμό της TAC των τριών τύπων μούστου, που μελετήθηκαν στην παρούσα εργασία, εφαρμόσθηκε η μέθοδος του Διφαινυλοπικρυλυδραζυλίου (DPPH) και για τον προσδιορισμό του περιεχόμενου σε φαινολικές ουσίες η μέθοδος Folin–Ciocalteu. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεταξύ των τριών τύπων μούστου υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στην περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε φαινολικά συστατικά. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.committeeMemberName Μπέζα, Παρασκευή el
heal.committeeMemberName Ζήσης, Κωνσταντίνος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 61
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics