Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Νούσιας, Κωνσταντίνος el
dc.date.accessioned 2021-09-24T08:58:15Z
dc.date.available 2021-09-24T08:58:15Z
dc.date.issued 2021-09-24
dc.identifier.uri https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/handle/123456789/13056
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Αντιοξειδωτική ικανότητα el
dc.subject Ανθόμελο el
dc.subject Μελιτώματα el
dc.subject Γαλλικό οξύ el
dc.title Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Μέλι el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2021
heal.bibliographicCitation Νούσιας, Κ., 2021. Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Στην εργασία αυτή μελετήθηκε η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα και περιεκτικότητα ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ παράλληλα παρατίθενται και στοιχεία από ξένη βιβλιογραφία. Αρχικά η εργασία αναφέρεται στο μέλι και στις ιδιότητες του. Ακολουθούν οι παραδοσιακές χρήσεις του μελιού και τα είδη μελιού στην Ελλάδα. Εν συνεχεία αναλύονται οι αντιοξειδωτικές ενώσεις στο μέλι, οι φαινολικές ενώσεις, ο μηχανισμός δράσης των αντιοξειδωτικών και περιγράφονται οι μέθοδοι υπολογισμού της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας. Τέλος ακολουθεί το πειραματικό μέρος που ερευνά τις φαινόλες και τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα 3 είδη μελιού από θυμάρι, βελανιδιά και έλατο που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων. el
heal.abstract In this work, the total antioxidant capacity and content of total phenols in various types of honey produced in the area of Ioannina were studied, while at the same time data from foreign literature are presented.. Initially the work refers to honey and its properties. It follows the traditional uses of honey and the types of honey in Greece. Then the antioxidants in honey, the phenolic compounds, the mechanism of action of the antioxidants are analyzed and the methods for calculating the total antioxidant capacity are described Finally follows the experimental part that investigates the phenols and antioxidants contained in the 3 types of honey from thyme, oak and fir produced in the area of Ioannina el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.committeeMemberName Μπέζα, Παρασκευή el
heal.committeeMemberName Ζήσης, Κωνσταντίνος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 56
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics