Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητα των καρπών της φραγκοσυκίας με τη μέθοδο DPPH

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Ντούλιας, Δημήτριος el
dc.date.accessioned 2021-06-18T09:34:51Z
dc.date.available 2021-06-18T09:34:51Z
dc.date.issued 2021-06-18
dc.identifier.uri https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/handle/123456789/12941
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Φραγκόσυκα el
dc.subject Αντιοξειδωτικά el
dc.subject DPPH el
dc.title Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητα των καρπών της φραγκοσυκίας με τη μέθοδο DPPH el
heal.type bachelorThesis
heal.generalDescription Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.classification Φρακοσυκιά el
heal.classification DPPH - Μέθοδος el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2021
heal.bibliographicCitation Ντούλιας, Δ., 2021. Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας των καρπών της φραγκοσυκιάς με τη μέθοδο DPPH. Πτυχιακή εργασία. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής . Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.abstract Το φραγκόσυκο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο, σχεδόν «εξωτικό» σύμφωνα με ορισμένους, φρούτο που φύεται σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και με ευχάριστη γεύση τείνει να ενταχτεί στα αγαπημένα super foods των καταναλωτών. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των καρπών αυτοφυών φυτών από την περιοχή του Λούρου Πρέβεζας, ούτως ώστε να προσδιοριστεί ποσοτικά και να αξιολογηθεί. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος DPPH σε εκχύλισμα της σάρκας ώριμων καρπών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα φραγκόσυκα, στην αυτοφυή τους μορφή, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. el
heal.abstract Prickly pear is a very special, almost “exotic”, according to some people, fruit that grows up all over Greece even in the most adverse circumstances. Rich in fibers, vitamins, minerals and with a pleasant taste tends to become one of the favorite super foods of the consumers. In the present project was studied the total antioxidant capacity of the native fruit growing in the area of Louros Prevezas in order to be to be quantified and evaluated. For the purpose we used the DPPH method in extracts of the flesh of full matured fruit. The results showed that prickly pear, in their native form, are high containing in antioxidants. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 35
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics