Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Η καλλιέργεια του σιταριού στον νομό Ευβοίας

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Κοντογιάννης, Κωνσταντίνος el
dc.date.accessioned 2021-04-27T11:40:18Z
dc.date.available 2021-04-27T11:40:18Z
dc.date.issued 2021-04-27
dc.identifier.uri https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/handle/123456789/12721
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Σιτάρι el
dc.title Η καλλιέργεια του σιταριού στον νομό Ευβοίας el
heal.type bachelorThesis
heal.generalDescription Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.classification Σιτάρι - Καλλιέργεια - Εύβοια el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2021
heal.bibliographicCitation Κοντογιάννης, Κ., 2021. Η καλλιέργεια του σιταριού στον Νομό Εβοίας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.abstract Τα σιτηρά αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική τροφή για τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αποτελούν βάση της διατροφής, καθώς αποτελούν σημαντική παροχή πρωτεϊνικής πηγής (Δαλιάνης, 1999). Σύμφωνα με την Παπακώστα (2000), τα σιτηρά λόγου της βελτίωσης που μπορούν δεχθούν καθώς και ότι προσαρμόζονται με ευκολία σε σχέση με αλλά είδη που καλλιεργεί ο άνθρωπος, χρησιμοποιούνται κατά κόρον ανά τον πλανήτη. Οι ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες για την κάλυψη διατροφικών αναγκών των ανθρώπων, οδήγησαν σε βελτίωση της παραγωγικότητας και των καλλιεργητικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σιτηρών (Παπακώστα-Τασοπούλου, 2008). Η καλλιέργεια σιτηρών στον Ελλαδικό χώρο συνεισφέρει στο ακαθάριστο γεωργικό προϊόν κατά 20%, ενώ επί των εκτάσεων που καλλιεργούνται αποτελεί περίπου το 40% (Γκόγκας, 2005). el
heal.abstract Cereals have been a very important food for humans since ancient times. They are the basis of the diet, as they are an important source of protein (Dalianis, 1999). According to Papakosta (2000), the cereals for the sake of improvement that they can accept as well as that they are easily adapted in relation to other species cultivated by man, are widely used around the world. The growing needs to meet the nutritional needs of humans, have led to improved productivity and cultivation techniques used for grain production (Papakosta-Tasopoulou, 2008). The cultivation of cereals in Greece contributes to the gross agricultural product by 20%, while on the cultivated areas it constitutes about 40% (Gogas, 2005). el
heal.advisorName Ζήσης, Κωνσταντίνος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 85
heal.fullTextAvailability false


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics