Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Η καλλιέργεια της φράουλας στο Ν. Ηλείας.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Σκόνδρας, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2021-02-23T11:26:29Z
dc.date.available 2021-02-23T11:26:29Z
dc.date.issued 2021-02-23
dc.identifier.uri https://apothetirio.lib.uoi.gr/xmlui/handle/123456789/12157
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Φράουλα el
dc.subject Ηλεία el
dc.title Η καλλιέργεια της φράουλας στο Ν. Ηλείας. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Φράουλες - Καλλιέργεια - Ελλάδα - Ηλεία el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2021-02-11
heal.bibliographicCitation Σκόνδρας, Γ., 2021. Η καλλιέργεια της φράουλας στο Ν. Ηλείας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Η επαγγελματική παραγωγή φράουλας στο νομό Ηλείας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να σου αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για παράδειγμα η ποικιλία, ο έλεγχος των ζιζανίων, ο παγετός, η χειμερινή προστασία καθώς και ο τόπος εγκατάστασης της καλλιέργειας είναι που θα κάνουν τη διαφορά στον τελικό απολογισμό. Το 40% της εγχώριας φράουλας καλλιεργείται στο νομό Ηλείας, καθώς οι θερμοκρασίες αλλά και το έδαφος της περιοχής είναι ιδανικά για την καλλιέργειά της. Η καλλιέργεια της γίνεται κατά κύριο λόγο υπο κάλυψη γιατί αυτός ο τρόπος είναι πιο αποδοτικός. Επίσης οι καλλιεργητικές φροντίδες και το πόσο άμεσα πραγματοποιούνται αυτές, επειδή η φράουλα είναι απαιτητικό φυτό επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις. Ακόμα η ποικιλία που θα εγκατασταθεί στο χωράφι είναι η καταλληλότερη και έχει επιλεχθεί με τα αυστηρότερα κριτήρια του παραγωγού, καθώς υπάρχουν αρκετά είδη με ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός. Τέλος κατά την περίοδο της ωρίμανσης ο καρπός της φράουλας επιλέγεται με διάφορα κριτήρια όπως το μέγεθος, τη ζωηρότητα, το ποσοστό ωρίμανσης και είναι αυτά που θα την κατατάξουν στις διάφορες κατηγορίες και θα δημιουργήσουν την τελική τιμή της φράουλας. el
heal.abstract Professional strawberry production in the prefecture of Ilia requires special attention to give you the expected results. For example, variety, weed control, frost, winter protection as well as the place where the crop is set up will make a difference in the final report. 40% of the domestic strawberry is cultivated in the prefecture of Ilia, as the temperatures and the soil of the area are ideal for its cultivation. Its cultivation is mostly under cover because this way is more efficient. Also, cultivation care and how quickly these are done because strawberry is a demanding plant achieve high yields. Still the variety that will be installed in the field is the most suitable and has been selected according to the stricter criteria of the producer, as there are several species with similar advantages and disadvantages of each. Finally during the ripening period, the fruit of the strawberry is selected by various criteria such as size, vivacity, ripening rate and are the ones that will classify it in the various categories and will create the final value of the strawberry. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.committeeMemberName Ζήσης, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName Νικολάου, Κωνσταντίνα el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 74
heal.fullTextAvailability false


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics