Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Η καλλιέργεια της ποικιλίας σιταριού Ζέα, στην Ελλάδα.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Γκογκομήτρου, Παναγιώτα el
dc.date.accessioned 2020-06-17T07:02:14Z
dc.date.available 2020-06-17T07:02:14Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/handle/123456789/11232
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject σιτάρι - ζέα - Ελλάδα el
dc.title Η καλλιέργεια της ποικιλίας σιταριού Ζέα, στην Ελλάδα. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Σιτηρά el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2015
heal.bibliographicCitation Γκογκομήτρου, Π., 2015. Η καλλιέργεια της ποικιλίας σιταριού Ζέα, στην Ελλάδα.Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής αρχικά γίνεται ανάλυση για την ιστορική εξέλιξη του σιταριού και την πορεία του στον χρόνο, στη συστηματική του ταξινόμηση και την περιγραφή του. Στην πορεία αναφέρονται οι ελληνικές ποικιλίες του μαλακού και σκληρού σιταριού που όμως στο πέρασμα των χρόνων σταδιακά χάθηκαν. Πιο κάτω παρατίθεται αναλυτικά η καλλιεργητική τεχνική του σιταριού που είναι η ίδια για όλες τις ποικιλίες, μαζί με διάφορες εικόνες από τη σπορά και τη συγκομιδή του. Αξίζει να σημειωθεί η πολυσυζητημένη ποικιλία του σιταριού Ζέα, που μέχρι και σήμερα διχάζει τις απόψεις των ανθρώπων. Αναλύεται η καλλιέργεια του, η συστηματική του ταξινόμηση και η πορεία του στα βάθη των χρόνων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ακόμη παρουσιάζεται και αναλύεται η πρωτεΐνη που περιέχει το σιτάρι, η γλουτένη –η οποία σε κάποια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί προβλήματα- οι ιδιότητες της ποικιλίας αυτής και η σημαντικότητά του. Τέλος αναφέρεται πως το σιτάρι Ζέα μπήκε και πάλι στην καθημερινότητα των ανθρώπων κυρίως για λόγους υγείας και όχι μόνο. el
heal.advisorName Μάνος, Γεώργιος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 50
heal.fullTextAvailability false


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics