Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Καλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Μπέης, Σπυρίδων el
dc.contributor.author Νάκας, Δημήτριος el
dc.date.accessioned 2020-06-03T07:48:48Z
dc.date.available 2020-06-03T07:48:48Z
dc.date.issued 2020-06-03
dc.identifier.uri http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/handle/123456789/11094
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Όσπρια el
dc.subject Φασόλια el
dc.subject Παράσιτα el
dc.title Καλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. el
heal.type bachelorThesis
heal.generalDescription Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής (el) el
heal.classification Όσπρια - Καλλιέργεια - Ήπειρος el
heal.classification Όσπρια - Καλλιέργεια - Δυτική Μακεδονία el
heal.classification Φασόλια - Καλλιέργεια el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2020
heal.bibliographicCitation Μπέης, Σ.- Νάκας, Δ.,2020. Καλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.abstract Τα όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές, μπιζέλια και κουκιά) είναι τρόφιμα με σημαντική θρεπτική αξία. Είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κυρίως άμυλο (55%) και πρωτεΐνη (20-25%). Τα όσπρια έχουν και μεγάλη βιολογική αξία. Έχουν επίσης σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανο ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Α και Δ. Η καλλιέργεια των οσπρίων στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο έχει μακρά παράδοση. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση καλλιεργούμενων ποικιλιών οσπρίων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία) προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι τοπικά προσαρμοσμένες,ανθεκτικές στα επιβλαβή φυτοφάρμακα και έχουν καλά εμπορικά χαρακτηριστικά. el
heal.abstract Legumes (beans, chickpeas, lentils, peas and broad beans) are foods of significant nutritional value. They are part of Mediterranean diet. They are high in carbohydrate foods mainly starch (55%) and protein (20-25%). Legumes are of great biological value. They also have a significant content of inorganic calcium, phosphorus, iron, vitamins A and D. The cultivation of legumes in western Macedonia and Epirus has a long tradition. The purpose of this work is to record and evaluate cultivated legume varieties in the mountainous and semi-mountainous regions of western Greece (Epirus, western Macedonia) in order to show that are locally adapted are resistant to harmful pesticides and have good commercial characteristics. el
heal.advisorName Πατακιούτας, Γεώργιος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 127
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics