Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας του χυμού πορτοκαλιών καλλιεργούμενων στον Νομό Αργολίδας.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Κολιγλιάτης, Ευάγγελος el
dc.date.accessioned 2020-02-04T09:21:33Z
dc.date.available 2020-02-04T09:21:33Z
dc.date.issued 2020-02-04
dc.identifier.uri http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/handle/123456789/10660
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Αργολίδα el
dc.subject Πορτοκάλι el
dc.title Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας του χυμού πορτοκαλιών καλλιεργούμενων στον Νομό Αργολίδας. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Εσπεριοειδή - Ελλάδα - Αργολίδα el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2020-01-28
heal.bibliographicCitation Κολιγλιώτης, Ε., 2020. Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας του χυμού πορτοκαλιών καλλιεργούμενων στον Νομό Αργολίδας .Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Το πορτοκάλι είναι το πιο δημοφιλές από τα εσπεριδοειδή αλλά και από τα φρούτα γενικότερα. Έχει μεγάλη αξία στην ανθρώπινη διατροφή, κυρίως ως πηγή βιταμίνης C, ουσίας με μεγάλη αντιοξειδωτική ικανότητα. Στον νομό Αργολίδας η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες γεωργικές δραστηριότητες. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ως ολική αντιοξειδωτική ικανότητα, σε χυμό τεσσάρων ποικιλιών πορτοκαλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή της Αργολίδας (Σαλουστιάνα, Μέρλιν, Ναβαλίνα και Σανγκουίνι), με σκοπό να αξιολογηθεί αν μεταξύ των ποικιλιών υπάρχει σημαντική διαφορά στην περιεκτικότητα του χυμού των καρπών τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν τα δένδρα καλλιεργούνται κάτω από τις ίδιες εδαφοκλιματικές συνθήκες και δέχονται τις ίδιες καλλιεργητικές επεμβάσεις (λίπανση, άρδευση), δεν παρουσιάζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των συστατικών του χυμού τους. el
heal.abstract Orange is one of the most popular fruits. It has great value in human nutrition, mainly as a source of Vitamin C, substance with high antioxidant capacity. The cultivation of orange is one of the most important agricultural activities in the prefecture of Argolida. In the present study the total antioxidant capacity of the juice of four varieties of oranges grown in the Argolida region (Salustiana, Merlin, Navalina and Shanguin) was studied, in order to evaluate if there is a difference in the antioxidant content of the fruits. The results showed that when the trees were cultivated under the same soil conditions and received the same crop treatments (fertilization, irrigation), no significant differences were observed in the total antioxidant capacity of their juice components. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.committeeMemberName Πατακιούτας, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName Τσιρογιάννης, Ιωάννης el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 46
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics