Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητας της γλιστρίδας καλλιεγούμενης σε μείγμα τύρφης περλίτη κατά την εαρινή περίοδο.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Καπέρδας, Κωνσταντίνος el
dc.contributor.author Μαρινάκης, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2019-09-20T07:35:46Z
dc.date.available 2019-09-20T07:35:46Z
dc.date.issued 2019-09-20
dc.identifier.uri http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/handle/123456789/10325
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Γλιστρίδα el
dc.title Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητας της γλιστρίδας καλλιεγούμενης σε μείγμα τύρφης περλίτη κατά την εαρινή περίοδο. el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Φυτά - Θρέψη el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2019-09-18
heal.bibliographicCitation Καπέρδας, Κ., & Μαρινάκης, Γ., 2019. Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητας της γλιστρίδας καλλιεγούμενης σε μείγμα τύρφης περλίτη κατά την εαρινή περίοδο. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Η γλιστρίδα είναι ένα δημοφιλές λαχανικό. Καταναλώνεται κυρίως νωπή σε σαλάτες. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να μελετηθεί η επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της γλιστρίδας σε συνδυασμό με την συσσώρευση νιτρικών και τη μεταβολή του βάρους των φυτών. Τα φυτά καλλιεργήθηκαν κατά την ανοιξιάτικη περίοδο σε μείγμα τύρφης περλίτη και η λίπανση των φυτών έγινε με την χορήγηση θρεπτικών διαλυμάτων με τρία επίπεδα αζωτούχου λίπανσης (50, 200 και 350 mg/L Ν). Ο προσδιορισμός της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας έγινε με την μέθοδο DPPH και των νιτρικών με την μέθοδο του χρωμοτροπικού οξέος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αύξηση της αζωτούχου λίπανσης προκαλεί σημαντική αύξηση στην συσσώρευση νιτρικών στους ιστούς των φυτών. Παράλληλα βρέθηκε ότι τα φυτά της γλιστρίδας σε συνθήκες αυξημένης αζωτούχου λίπανσης (350 mg/L Ν), παρουσίασαν αύξηση της ολικής τους αντιοξειδωτικής ικανότητας, όταν αυτά αναπτύσσονται κατά την άνοιξη. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.committeeMemberName Δούμα, Δήμητρα el
heal.committeeMemberName Ζήσης, Κωνσταντίνος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep
heal.numberOfPages 63
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics