Ιδρυματικό Αποθετήριο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου  

Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα της portulaca oleracea κατά την χειμερινή περίοδο.

DSpace/Manakin Repository

 

Show simple item record

dc.contributor.author Μακρυγιάννη, Δήμητρα el
dc.contributor.author Κλείτση, Κωνσταντίνα el
dc.date.accessioned 2019-06-26T11:56:11Z
dc.date.available 2019-06-26T11:56:11Z
dc.date.issued 2019-06-26
dc.identifier.uri http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/handle/123456789/10097
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Αζωτούχο λίπανση el
dc.title Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα της portulaca oleracea κατά την χειμερινή περίοδο. el
heal.type bachelorThesis el
heal.classification Λιπάσματα el
heal.identifier.secondary Πτυχιακή Εργασία el
heal.language el el
heal.access free el
heal.recordProvider Τ.Ε.Ι. Ηπείρου el
heal.publicationDate 2019-06-25
heal.bibliographicCitation Κλείτση, Κ., & Μακρυγιάννη, Δ., 2019. Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα της portulaca oleracea κατά την χειμερινή περίοδο. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. el
heal.abstract Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη ενός σημαντικού ζιζανίου των αρδευομένων καλλιεργειών, της Portulaca oleracea (αντράκλα). Ειδικότερα στο πρώτο μέρος της εργασίας (θεωρητικό) περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά του φυτού (μορφολογικά, βιο-οικολογικά), οι καλλιεργητικές απαιτήσεις σε λίπανση και η ωφελιμότητά της ως λαχανευόμενου φυτού που περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφονται οι πειραματικές εργασίες που έγιναν στο Εργαστήριο της Λαχανοκομίας και οι οποίες αφορούν την μελέτη της επίδρασης της αζωτούχου λίπανσης στην αύξηση του βάρους, την συσσώρευση νιτρικών στους ιστούς και την ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της Portulaca oleracea (αντράκλα, γλιστρίδα, τρέβλο), τα οποία καλλιεργήθηκαν κατά την χειμερινή εποχή σε μη θερμαινόμενο θερμοκήπιο. Τα φυτά υποβλήθηκαν σε μεταχείριση με 50 mgL-1 αζώτου, 200 mgL-1 και 350 mgL-1 αζώτου στο νερό του ποτίσματος. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι ο παράγοντας της λίπανσης δεν επέδρασε σημαντικά στο σύνολο των μετρήσεων που έγιναν αναφορικά με την ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της αντράκλας. Ωστόσο, τα φυτά με τη μικρότερη λίπανση σε άζωτο, παρουσίασαν σημαντικά μικρότερο βάρος από τα φυτά των δύο άλλων μεταχειρίσεων. Επίσης, κάθε αύξηση στην ποσότητα της αζωτούχου λίπανσης προκάλεσε πολύ σημαντική αύξηση στην περιεκτικότητα των ιστών της αντράκλας σε νιτρικά. el
heal.advisorName Καριπίδης, Χαράλαμπος el
heal.academicPublisher Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας - Τμήμα Φυτικής Παραγωγής el
heal.academicPublisherID teiep el
heal.numberOfPages 62 el
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as :
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics