Abstract:
Η αμυγδαλιά ανήκει στα ακρόδρυα , μαζί με τις καρυδιές, φουντουκιές κ.ά. Είναι μια αναπτυσσόμενη καλλιέργεια για την αγροτική παραγωγή της Ελλάδας. Στροφή στα ακρόδρυα δέντρα κάνουν οι Έλληνες παραγωγοί, που τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να επενδύουν όλο και περισσότερο στις καλλιέργειες της φιστικιάς, της αμυγδαλιάς, της καστανιάς και της καρυδιάς. Με την κατάλληλη επεξεργασία αποκτά προστιθέμενη αξία και εξασφαλίζει ένα καλό εισόδημα για τον εκάστοτε αγρότη.
Citation:
Σκεντερίδου, Ε., 2019. Η καλλιέργεια της αμυγδαλίας. Πτυχιακή εργασία. Αρτα: Τ.Ε.Ι Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.